Riool verstopt

Jouw riolering verstopt zich niet zomaar

Riool verstopt, maar heb je nog geen goede vakman weten te vinden? Zoek vooral niet verder, want wij hebben de beste rioolexperts al gevraagd om voor jou klaar te staan! Zij begrijpen als geen ander dat een verstopping in je toilet, keuken of badkamer heel erg vervelend kan zijn. Hoe is de riool verstopping ontstaan en - beter nog - wat kan jouw lokale rioolvakman precies voor je doen? Hier vind je alle uitleg over de werkwijze en de kosten.

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Riool verstopt: zelf oplossen of laten doen?

Beter resultaat met jouw lokale riooldeskundige

Als je riool verstopt raakt, dan probeer je dit vaak eerst met eigen middelen op te lossen. Helaas kan zo zijn dat de verstopping te diep in de riolering zit. Dan kun je een verstopte riolering niet zelf oplossen. Het kan ook zijn dat de verstopping wordt veroorzaakt door een ernstiger rioolprobleem, zoals een leidingbreuk. Dit soort problemen kun je natuurlijk niet met een plopper verhelpen! In vrijwel alle gevallen is het beter om een ervaren vakman in te schakelen. Niet alleen vanwege zijn expertise, maar ook vanwege zijn snelheid!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen bij een verstopt riool?

De meest populaire tips op een rij

Bij een verstopte riolering wil je maar één ding: zo snel mogelijk een oplossing. Met je drukke schema kun je namelijk niet zonder je toilet, keuken of badkamer. Kun je zelf iets doen om een verstopt riool te verhelpen? Hier de meest populaire tips.

 1. Spoel een oplossing van soda en heet water door de verstopte leiding. Dit kan helpen tegen aangekoekt vet.
 2. Draai eventueel de sifon los en haal het vuil eruit. Spoel de sifon goed na en monteer deze zo precies mogelijk, anders gaat deze lekken.
 3. Toch nog even de plopper erop zetten? Dit is beter dan chemische middelen gebruiken, want die kunnen je verstopte leidingen beschadigen.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast door een verstopt riool

Eerst hoor je een borrelend geluid uit één van je sanitaire voorzieningen komen. Dat is al geen goed teken. En ja, na een poosje is het inderdaad zover: het water stroomt maar langzaam door het putje weg. Op een gegeven moment blijft het zelfs stilstaan of komt het omhoog ‘borrelen’. Misschien ruik je tegelijkertijd ook een nare stank en trekt deze door je hele woning of bedrijf. De narigheid lijkt zich zo alleen maar op te stapelen! Je toilet, keuken of badkamer is nu amper bruikbaar en je loopt achter op schema. De verstopping zelf oplossen kost je tijd en misschien betaal je ook teveel voor middelen die niet werken. Dat geld investeer je liever in een lokale rioolprofessional!

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Je surft naar Rioolprobleem Kwijt en je belt het nummer dat op je scherm verschijnt. Je mag ook het contactformulier invullen om een afspraak te maken met jouw lokale expert. Je kunt hem ook eerst naar een prijsopgave vragen. Als je belt of een bericht stuurt, komt de boodschap zonder verdere omwegen bij hem terecht. Hij staat je persoonlijk te woord en hij zet jouw afspraak direct in zijn agenda. Hij stapt in zijn servicewagen en rijdt vliegensvlug naar jouw woning of bedrijf. Uiteraard heeft hij alles al bij zich om de riool verstopping snel en efficiënt op te lossen, zodat jij ook weer spoedig gebruik kunt maken van jouw toilet, keuken of badkamer!

3

Riool verstopt? Eind goed, al goed!

Jouw lokale expert gaat direct van start met het verwijderen van de blokkade in je riool. Afhankelijk van de aard en de ernst van de blokkade gebruikt hij hiervoor een veer, een frees of een hogedrukspuit. De meeste verstoppingen kunnen binnen een uur na aankomst van de specialist met deze middelen opgelost worden. Zit de verstopping te diep? Of vermoedt de expert een ander rioolprobleem? Dan kan hij een inspectie uitvoeren. Hij gebruikt hiervoor een rioolcamera of een rookgenerator of hij gaat zelf een kijkje nemen in de kruipruimte. Is er inderdaad sprake van een ernstiger probleem, zoals een leidingbreuk? Dan beschrijft hij de benodigde werkzaamheden en de bijbehorende kosten in een uitgebreid plan van aanpak. Ga je akkoord met dit plan, dan gaat hij aan de slag!

4

Advies van jouw rioolexpert

Ben je eindelijk van het verstopte riool af? Dat lucht vast op! Vanaf nu is het belangrijk om nieuwe verstoppingen te voorkomen. Jouw lokale expert kan je hier vrijblijvend in adviseren. Zo zul je misschien horen dat goed onderhoud het allerbelangrijkste is als het gaat om de werking van je riolering. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je een teveel aan haren, vet en etensresten in je riolering moet vermijden. Misschien moet je wat vaker spoelen met heet water en natriumcarbonaat. Misschien heeft de expert het rioolstelsel wel moeten vervangen, waardoor er weer andere tips van toepassing kunnen zijn. Kortom: als je door één van onze lokale experts geholpen wordt, kun je service op alle fronten verwachten. Jouw woon- of werkcomfort is namelijk het allerbelangrijkste dat er is!

Kosten verstopt riool verhelpen

Als jouw riool verstopt raakt, dan wil je een eerlijke prijs

Wanneer je een rioolexpert inschakelt om een verstopt riool te verhelpen, dan wil je natuurlijk een eerlijke prijs betalen voor zijn diensten. In eerste instantie kun je van hem een prijs bij benadering ontvangen. De definitieve prijs wordt bepaald als je specialist voldoende weet over jouw rioolprobleem. De volgende punten zijn dan bepalend.

 1. De locatie van de verstopping
 2. De ernst van de verstopping
 3. De oorzaak van de verstopping
 4. Eventuele uitvoer van inspectie
 5. Eventuele uitvoer van reparaties of vernieuwing van de riolering
 6. Het gereedschap voor het verwijderen van de verstopping
 7. De materialen voor eventuele inspectie, reparatie of renovatie
 8. Het aantal arbeidsuren

Niet alle verstoppingen worden door hetzelfde veroorzaakt. De diensten die jouw lokale vakman levert kunnen daardoor ook verschillen. Wil je toch alvast een prijsopgave ontvangen zodat je niet helemaal voor verrassingen komt te staan? Bel of mail dan nu voor overleg met een ervaren specialist uit je eigen regio!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

J.l. uit Steenwijk

De vakman stond mij vriendelijk en duidelijk te woord toen ik belde over onze verstopte douche-afvoer. Hij communiceerde helder over de extra weekend-...

Lees de hele review

Carol uit Veldhoven

Nette vaklui, goede uitleg van het probleem was en hebben verschillende oplossingen aangeboden zodat we zelf de best passende voor ons konden kiezen.

Marijke uit Geldrop

Wij hadden een verstopte afvoer onder de verwarmingsketel en zijn snel en prima geholpen

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Riool verstopt? Deze mensen vroegen om hulp

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met riool verstopt!

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist