Wc verstopt

Deskundige hulp als jouw toilet verstopt raakt

Wc verstopt en heb je al van alles geprobeerd om dit te verhelpen? Hopelijk heb je hiervoor geen chemische middelen gebruikt, want die kunnen je leidingen ernstig beschadigen. Nee, als je wc dreigt te overstromen - of al overstroomd is - kun je het beste een riooldeskundige inschakelen. Jij hoeft niet meer kokhalzend met een plopper boven het verstopte toilet te gaan hangen, want onze experts weten precies hoe zij snel en efficiënt een verstopte wc kunnen verhelpen. Wil je weten wat jouw lokale rioolvakman voor jou kan doen? Lees dan snel verder!

Snel van je rioolprobleem af?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale rioolspecialisten
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 8,8

Toilet verstopt: zelf oplossen of laten doen?

WC verstopping oplossen door jouw lokale riooldeskundige

Een wc verstopping is erg vervelend als je maar één wc in huis hebt. Controleer eerst of het water in je andere voorzieningen wel goed wegloopt. Is dat ook niet het geval, dan is er mogelijk meer aan de hand dan een toilet verstopping. Er zit dan een blokkade in de hoofdleiding: dit is de leiding waar al je sanitaire voorzieningen op uitkomen. Maar misschien ligt de oorzaak wel heel ergens anders? Je weet het pas als je een ervaren rioolexpert inschakelt!

Onze rioolvakmannen

Zij staan voor je klaar om jouw rioolprobleem op te lossen

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen bij een verstopte wc?

De meest populaire tips op een rij

Niets is zo ergerlijk als een verstopte wc op een drukke dag. Je wilt zo snel mogelijk een oplossing, dus je trekt zelf al je rubberen handschoenen aan. Met onderstaande tips helpen we je graag een wc verstopping zelf oplossen. Maar we waarschuwen ook alvast: hoe hardnekkiger de toilet verstopping, hoe meer moeite je zult moeten doen!

  1. Giet een emmer heet water in de wc en voeg daar een pak natriumcarbonaat aan toe. Roer het mengsel even door met de wc-borstel en laat het - bij voorkeur - een hele nacht inwerken.
  2. Gebruik een goede plopper. Houd het rubber eerst onder heet water om het flexibel te maken. Trek de wc door tot het vol water staat. Bedek het gat van de afvoer met de plopper. Zorg voor goede zuigkracht door de plopper krachtig op en neer te bewegen.
  3. Let op: zit er een voorwerp vast in je toilet? Gebruik dan geen plopper! Je zou het voorwerp nog dieper het riool in kunnen duwen.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

Overlast door een verstopte wc

Een verstopte wc is een nachtmerrie als je je ’s ochtends moet klaarmaken voor je werk of als je een feestje geeft. Schade door een toilet verstopping is niet echt mogelijk: een verstopte wc brengt voornamelijk ongemak, omdat je de wc niet meer kunt gebruiken. Stankoverlast is wel mogelijk als de wc heel lang verstopt blijft of als de beluchting niet meer goed werkt. Het eerste gebeurt echter zelden, omdat de meeste mensen altijd snel hulp inschakelen. Wel kan er schade optreden bij het zelf oplossen van een wc verstopping. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan moet je zonder aarzelen een rioolexpert inschakelen. Wij hebben al een goede vakman voor je uitgezocht: je hoeft alleen maar contact op te nemen!

2

Jouw rioolspecialist komt eraan

Contact opnemen met je lokale professional is eenvoudig. Op Rioolprobleem Kwijt zie je het nummer staan dat je moet bellen. Je mag ook een prijsopgave opvragen of meteen een afspraak regelen via het contactformulier. Jouw lokale expert beantwoordt persoonlijk je verzoek. Na het maken van een afspraak komt hij zo snel mogelijk langs met al het nodige gereedschap. Heeft het spoed? Dan houdt hij daar rekening mee. Bel je voor een opdracht in het weekend of op een feestdag? Ook dan staat hij voor je klaar! Afspraken worden zo ingepland dat je nooit lang om hulp verlegen hoeft te zitten. Komt het even niet uit? Dan word je hierover goed geïnformeerd zodat je altijd weet waar je aan toe bent.

3

Toilet verstopt? Eind goed, al goed!

Bij aankomst gaat jouw riooldeskundige meteen aan de slag. Hij gebruikt eerst een frees, een veer of een hogedrukreiniger om de wc verstopping te verwijderen. Wat hij precies gebruikt, is afhankelijk van wat jouw wc verstopt. Voor kalkaanslag is een frees bijvoorbeeld geschikter dan een veer. Vermoedt de specialist een ander rioolprobleem, zoals een verzakte of gebroken leiding? Dan voert hij, na overleg met jou, een inspectie uit. Is er inderdaad sprake van een defect, dan zullen de werkzaamheden aangepast moeten worden. Je krijgt dan een plan van aanpak inclusief kostenberekening aangeboden. Krijgt het plan jouw toestemming, dan gaat de expert zo spoedig mogelijk aan de slag. Wat de oorzaak van je verstopte toilet dus ook is: je kunt altijd rekenen op een professionele oplossing!

4

Advies van jouw rioolexpert

Als het grote moment aanbreekt dat de verstopping uit je wc wordt verwijderd, dan heb je alle reden voor een feestje, al is het maar een kleintje. Nu is het zaak om nieuwe toilet verstoppingen te voorkomen, maar hoe? Jouw riooldeskundige geeft je allerlei toepasselijke adviezen. Spoel bijvoorbeeld niets anders door je toilet dan dun wc-papier en menselijke uitwerpselen. Dit kan al een hoop zorgen schelen! Heb je juist nog vragen over de ingreep of na de ingreep? Dan mag je de expert altijd mailen of bellen. Zijn service stopt pas als jouw probleem naar tevredenheid is opgelost! En wil je helemaal zeker weten dat er geen wc verstoppingen meer optreden? Vraag je rioolvakman dan eens naar de mogelijkheden van een servicecontract.

Kosten verstopte wc verhelpen

Als jouw wc verstopt raakt, wil je een eerlijke prijs

Als je contact opneemt voor het verhelpen van een verstopte wc, dan kan jouw lokale vakman je van een prijsopgave voorzien. Houd er wel rekening mee dat deze prijs nog aangepast kan worden als er meer bekend is over onderstaande zaken. Het gaat erom dat jouw specialist een duidelijk beeld krijgt van de oorzaak en de ernst van jouw verstopte toilet.

  1. Waardoor wordt de wc verstopping veroorzaakt?
  2. Is de toilet verstopping goed bereikbaar?
  3. Dient er ook een inspectie verricht te worden?
  4. Dienen er ook reparaties uitgevoerd te worden?
  5. Met welk gereedschap moeten de werkzaamheden worden verricht?
  6. Hoeveel arbeidsuren moeten er in totaal gerekend worden?

Natuurlijk verwacht je betrouwbare, vakkundige hulp voor een eerlijke prijs. Gelukkig hebben al onze specialisten al een jarenlange staat van dienst en staat klantvriendelijkheid hoog bij hen in het vaandel. Bel of mail daarom nu voor een prijsopgave of maak meteen een afspraak. Jouw lokale vakman schiet je zo snel mogelijk te hulp!

99% beveelt ons aan

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

8,8
470 beoordelingen

Sjack uit Steenwijk

Alles is naar tevredenheid opgelost door lamers rioolreiniging vriendelijke medewerker .

Wim uit Spaubeek

Riool naar straat verstopt. Water stuwt dus op. Dave kwam na uur zoals afsproken en heeft probleem snel op gelost. Localiseren verdeelput en opgraven...

Lees de hele review

Michiel uit Amersfoort

Uitstekende bereikbaarheid, duidelijke afspraken, stipt op net en keurig werk.

Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale specialist contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Wc verstopt? Deze mensen vroegen om hulp

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met wc verstopt!

Zoek je lokale rioolspecialist
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale rioolspecialist